ضرورت پاسخگویی مسئولان قزوین به مشکلات وانت داران

به گزارش روابط عمومی کانون:

 

بیش از ۷ هزار وانت بار در شهر قزوین با مشکلات معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند. در همه جای دنیا متولیان حمل‌و‌نقل به دلیل نقش مثبت اقتصادی، جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند، اما در کشور ما متأسفانه به دلیل نبود حمایت‌های لازم و شناسایی نشدن نقش مؤثر انها در امور اجتماعی، روز به روز جایگاه آنها تنزل پیدا کرده و از نظر فرهنگی، اقتصادی و حقوقی درحال پسرفت هستند. در این میان کارشناسان و مدیران با سابقه این حوزه عقیده دارند که اگر برخوردهای قهری سازمان تاکسیرانی شهر قزوین در سال ۸۹ اجرا نمی‌شد، اکنون ۱۵ هزاروانت بار در استان قزوین کاسه چه کنم چرا در دست نمی‌گرفتند.

 


شروع ساماندهی و شطرنجی کردن وانت ها
ماجرای شطرنجی کردن وانت‌ها از ۸ سال پیش شروع شد، گشت‌های بازرسی سازمان تاکسیرانی شهر قزوین، متشکل از یک نیروی پلیس راهور و عوامل تاکسیرانی، به شطرنجی کردن و ساماندهی شدن این خودروها اقدام می‌کردند. حتی خودروهای خارج استان قزوین نظیر الوند، آوج، اقبالیه، تاکستان، آبگرم و حتی تهران ملزم بودند از این هفت خوان گذر کنند.

 


اعطای مجوز برای وانت‌هایی که در باربری نقشی نداشتند
وانت بارهایی که در باغستان قزوین فعالیت داشتند و تعداد آنها نزدیک به ۵۰۰ دستگاه بود، مانند دیگر وانت بارها مجبور بودند از فیلتر ساماندهی تاکسیرانی شهر قزوین عبور کنند. و به همین سبب شد اکنون شهر قزوین صاحب ۷ هزار وانت بار با مجوز باربری درون شهری باشد که این رقم در مقیاس استانی حدود ۱۵ هزار وانت بار است. اگر هزینه اعطای مجوز برای این رانندگان را حساب کنیم (۱۶۳ هزار و ۲۰۰ تومان) رقمی معادل یک میلیارد و ۱۴۲ میلیون تومان و برای کل استان۲ میلیارد و ۴۴۸ میلیون تومان محاسبه می‌شود.

 


الزام سازمان راهداری برای مجوزهای جدید
اکنون سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای قوز دیگری بر بالای قوز مشکلات افزوده و حدود یک سالی است که اعلام کرده رانندگان وانت بار برون شهری باید کارت هوشمند و بارنامه به جهت حمل بار در جاده‌های کشور اخذ کنند. درحالی که این رانندگان قبلا کلی هزینه متحمل شده بودند و این هزینه‌های مجدد برای آنها طاقت‌فرسا است.

 


اعلام نارضایتی رانندگان وانت بار به اشکال مختلف
چنین است که رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی رانندگان وانت بار استان قزوین به تین نیوز گفت: رانندگان در دفعات مکرر از طریق جمع کردن طومار، شکایت، گزارش و گردهمایی‌های مختلف مراتب نارضایتی خود را از عملکرد سلیقه‌ای، قهری و غیرقانونی سازمان تاکسیرانی و شهرداری قزوین اعلام کرده‌اند. «سیدرضا محمدی» گفت: این مسائل و مشکلات بارها در مراجع مختلف از قبیل استانداری، فرمانداری و شورای شهر قزوین مورد بررسی قرار گرفته و تمامی مسئولان به تخلفات شهرداری و سازمان تاکسیرانی اذعان دارند. وی افزود: مصوبات و ابلاغیه‌های زیادی در رابطه با لزوم پایبندی سازمان تاکسیرانی و شهرداری قزوین به قوانین، مقررات وجود دارد ولی متأسفانه تاکنون کمترین توجهی به این موارد نشده و آستانه تحمل رانندگان و مالکین وانت بار در حال اتمام است.

 


عدم پاسخگویی و ایجاد امکانات از سوی سازمان تاکسیرانی شهر قزوین
با این حال علاوه بر سخنان گفته شده اعتراض اصلی این رانندگان نبود حمایت‌های سازمانی است، چرا که در ازای مبالغی که به سازمان می‌دهند باید خدمات دریافت کنند مانند CNG اختصاصی یا جایگاهی خاص و غیره که اکنون از هیچکدام این موارد خبری نیست.

 


بیکاری چندهزار راننده وانت بار
این رانندگان در ادامه می‌گویند: رها کردن این چند هزار وانت بار به حال خود باعث شده که جمعیتی بالغ بر چند هزار نفر بیکار ایجاد شود. به طوری که اگر راننده‌ای سابق از یک حقوق نامکفی برخوردار بود، اکنون از همان مقدار درمانده است. رانندگان در متن طومار خود اعلام داشتند زمانی که تاکسیرانی، رانندگان را ملزم به خط کشی می‌کرد و دفترچه کار می‌داد، اعلام نکرد که این مجوز برای داخل شهر قزوین است و گفتند که همه وانت بارها باید آن را دریافت کنند.

 


عدم ارائه خدمات به رانندگان وانت بار قزوین
بازرس تعاونی تأمین نیاز رانندگان وانت بار استان قزوین هم در این باره به تین نیوز گفت: از سال ۱۳۸۹ هم‌زمان با هدفمندی یارانه‌ها، رانندگان قزوین درگیر با مسائل ساماندهی و خط کشی تاکسیرانی شدند. «علی یوسفلی» گفت: برخورد قهری، اخذ هزینه‌های زیاد و عدم ارائه خدمات به وانت بارها از سوی سازمان تاکسیرانی شهرداری قزوین دلائل اصلی نارضایتی وانت بارهای قزوین است.
وی افزود: این موضوع بارها به مسئولان و نمایندگان مردم استان قزوین در مجلس شورای اسلامی و حتی شورای شهر منعکس شده ولی متأسفانه نتیجه ملموسی حاصل نشده است. این موضوع باعث شده تا مراحل روند حل مشکلات این موضوع به درازا بینجامد و از این اداره به آن اداره پاس کاری شود.

 

سید مرتضی نصری- خبرنگار حمل‌و‌نقل|